Geoportal ČÚZK
Access to map products and services


Zvolte jazyk/Choose your language: Česky English




News about network services

21.02.2024
Aktualizovaná data ortofota ČR
V rozsahu 1/2 ČR - západní poloviny území - byl aktualizován produkt Ortofoto ČR.
Data byla zpracována z leteckého snímkování v roce 2023. Přesné datum pořízení snímků pro jednotlivé mapové listy a přesný rozsah aktualizovaného území viz Stav aktualizace.
more

News archives


Spuštění nových služeb CZEPOS kategorie virtuální referenční stanice (VRS) s korekcemi GPS+GLONASS

23.09.2011

.
Spuštění nových služeb CZEPOS kategorie virtuální referenční stanice (VRS) s korekcemi GPS+GLONASS
Po dokončení upgrade prvních deseti stanic bylo spuštěno nové síťové řešení CZEPOS zpracovávající korekce GPS+GLONASS, v rámci kterého jsou generovány nové služby VRS3–MAX–GG resp. VRS3–iMAX–GG (virtuální referenční stanice založená na MAX konceptu resp. individualizovaném MAX konceptu s korekcemi GPS+GLONASS).
Do nového síťového řešení byly zapojeny dosud upgradované stanice a přilehlé zahraniční stanice (viz. přehledka níže – stanice označené GG) a postupně budou doplňovány další stanice upgradované dle harmonogramu.

Nové služby jsou přístupné na stávající adrese czeposr.cuzk.cz a portu 2111. Cena služeb se nemění, je stejná jako v případě stávajících služeb VRS3-MAX resp. VRS3-iMAX.

Nové služby poskytují dostatečnou přesnost pouze v té části území ČR, kde již proběhl upgrade CZEPOS, v ostatních lokalitách pak doporučujeme použít stávající služby VRS, tj. VRS3-MAX, VRS3-iMAX příp. RTK-PRS či RTK-FKP (pouze s korekcemi GPS).

V případě jakýchkoli dotazů či problémů kontaktujte administrátory CZEPOS:
czepos@cuzk.cz.
.
.